STADSHUSMIDDAGEN 20 NOVEMBER

I samverkan med Borås stad står vi som värd för ett av årets viktiga möten där näringsliv och stad under festliga former träffas för att skapa nya kontakter, nya tankar och fler möjligheter. Föregående års fester har haft teman som följt Vision 2025 och de sju målområdena som finns i denna. Det åttonde årets tema var Platsvarumärket – Borås. Vid lördagens middag firades Borås 400 år.

I samband med middagen delas utmärkelsen Gullsaxarna ut till en person, grupp eller organisation som gjort en utomordentlig gärning för Borås. I år gick utmärkelsen till Kjell Berggren som med sitt engagemang, sitt kunnande och sin breda lokalförankring verkligen gjort skillnad i Borås när den gamla staden målmedvetet och pietetsfullt bytt kostym och förvandlat industrihistoria till modern och funktionell stadsbyggnad.

Årets motivering

”Med stort engagemang och kärlek till den egna staden och dess byggnader har han väckt en del av Borås ur dess törnrosasömn, gjutit nytt liv i husen och förvandlat sina idéer till ett stycke modern stad full av liv.

Kjell Berggren tilldelas Gullsaxarna för år 2021″