årets studentstad

årets studentstad 2020/2021

I april 2020 utsågs Borås till Årets studentstad, ett arbete vi är otroligt stolta över och som än en gång visar på hur bra det blir när vi samverkar.

Som student i Borås är du alltid en del av staden. Kraften finns i utbildning och stad, forskning och näringsliv. Här är samverkan nyckeln till en god framtid för individ och samhälle.

 

Motivering

Den stad som erhåller utmärkelsen Årets Studentstad ska präglas av god samverkan mellan studenter, stad och lärosäte, och det är med stolthet som SFS utser Borås till Årets studentstad 2020/2021.

Utmärkelsen går till en stad som inte räds över nya utmaningar. En stad som alltid har utveckling i fokus. En stad som är stolt över sina studenter. En stad som är beredd att göra allt för att studenterna ska trivas – före, under, och efter sin utbildning.

Borås Stad, Högskolan i Borås, Studentkåren i Borås och Borås Näringsliv bedriver ett strukturerat och kontinuerligt arbete genom sin styrgrupp, Studentstad Borås, och dess tre arbetsgrupper.

Arbetsgrupperna arbetar med olika inriktningar för att skapa förutsättningar för att Borås ska bli en bättre studentstad att leva, bo och verka i. Studenterna har genom studentkåren varit en viktig utgångspunkt i vad som ska diskuteras och prioriteras, vilket gör det tydligt att Borås värdesätter sina studenter.

 

Om utmärkelsen

Årets studentstad är en utmärkelse från Sveriges förenade studentkårer (SFS) som sedan 1999 delas ut årligen till en stad som aktivt arbetar för att främja studenters situation och leverne. SFS är en sammanslutning av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor som har funnits sedan 1921 och totalt samlar drygt en kvarts miljon studenter.