BORÅSAMBASSADÖREN 2020

Under firandet av Borås 399:e födelsedag tillkännagavs enligt tradition årets Boråsambassadör. För femte gången hölls tillställningen i Stadsparken men efter högtidstal och utmärkelse bjöds Boråsarna inte på den traditionella födelsedagstårtan. På grund av rådande omständigheter fick vi istället följa firandet live via bt.se.

Nadim Ghazale har nominerats av folket och en jury som bland annat består av representanter från Borås Näringsliv var otroligt eniga i beslutet med motiveringen:

Varifrån har Nadim fått det där drivet? Viljan att påverka? Han har säkert burit med sig det länge, men det var när han själv blev pappa som det tog fart. För han vill se sina egna barn växa upp i ett tryggare Sverige med mindre avstånd mellan människor, säger han. Han, som själv varit en 7-årig pojke på flykt med sin familj. Kommunpolisen Nadim Ghazale är en brobyggare – orädd, samhällsengagerad och debattglad. Men också kontroversiell. Efter fjorton år som polis vet han trots allt vad han talar om. Nadim Ghazale är en entusiastisk boråsare och sjuhäring vars engagerade röst når ut i hela landet. Nadim Ghazale är årets Boråsambassadör 2020.

Vi tackade samtidigt av Shai Dahan som utsågs till Boråsambassadören 2019.