KALENDER – NYHETER & ARRANGEMANG

Här uppdaterar vi dig med nyheter och aktiviteter kring vårt engagemang och vad som händer inom Borås Näringsliv.

BORÅS MÖTS 13 NOVEMBER oktober 17, 2019

Årets sista Borås Möts äger rum med fokus kring några av årets viktigaste frågor. Hur skapar vi trygghet i vårt Borås? Vad gömmer sig bakom nattsvarta rubriker kring bilbränder och utsatta områden på polisens lista? Vad säger polisen om verklighetens Borås? Vad kan jag och mitt företag göra för att skapa ett tryggare Borås? Hur jobbar staden för att motverka att radikalism och hedersvåld får fäste i vår stad? Frågorna är många och tillsammans kan vi ta ansvar för att leva, verka, bo, studera och besöka ett tryggt Borås.

Vi får lyssna till Anders Cronehag, kommunpolis och Peder Englund från CKS, Centrum för Kunskap och Säkerhet Borås stad som ger oss en inblick i verkligheten och lyfter dialogen om hur vi tillsammans kan verka för ett tryggt Borås och en lyckad integration.

Saknar du din inbjudan hör av dig till info@borasnaringsliv.se

Vi ses!

NÄRINGSLIVSDAGEN 3 OKTOBER oktober 7, 2019

Årets upplaga av Näringslivsdagen bjöd som alltid in till nya spännande möten, inspiration och kunskap.
Med årets fokus: Mod, guidades vi igenom dagen via Elaine Eksvärd – Retoriker, författare och dagens moderator som förutom det var en av årets talare. Vi fick även ta del av fantastiska föreläsningar från Anders Ekström- Journalist och författare, Anneli Pompe – Äventyrare, Annika R Malmberg – Författare & föreläsare, Per Johansson – Ledare Glada Hudik-teatern & Boris Lennerhov – VD Gekås.
Utöver det fanns en rad grymma företagare som förgyllde pauserna i sina utställningsmontrar.

När klockan slagit 16.00 var det dags för det årliga efterminglet med underbart sorl och smakrika tilltugg ala Åhaga. Eric Svensson från Falkenberg bjöd på perfekt underhållning med sång och pioanobar.

Tack alla för en oförglömlig dag. Behöver vi säga att vi redan längtar till nästa år?

PRISUTDELNING 11 SEPTEMBER september 17, 2019

Oj så stolta vi är. Studentkåren i Borås delar varje år ut ett pris till en person eller organisation som gjort något extraordinärt för kåren. Årets mottagare av priset blev Borås Näringsliv. Det är femte gången som priset delas ut och i år var även den första pristagaren, Gunnar Ivarsson, på plats. Som traditionen bjuder, delades priset ut på hans födelsedag, 11 september.

Borås Näringsliv känner sig både glada och hedrade då samverkan mellan stad, högskola och studenter är oerhört viktig. Att Borås Näringsliv fick ta emot årets pris är till stor del en följd av det fina arbetet som Mikael Rosendahl, Ulla Lindberg och Per-Anders Hovbom gjort under året för att skapa ännu mera samverkan med studentkåren

BORÅS MÖTTES PÅ SOBACKEN 10 SEPTEMBER september 13, 2019

Vilken fantastisk förhandsvisning vi fick ta del av från det härliga gänget på Borås Energi och Miljö. På bild har vi precis gjort oss redo för rundvandring på området innan vi nöjda och med ny kunskap bussades mot Borås, tryggt och säkert i två Biogasbussar.

Tusen tack alla medverkande för en toppenfin kväll.