SAMRÅDSARENA 28 MAJ

Samrådsarenan är en fantastisk möjlighet att mötas i trippelskapet Staden – Näringslivet – Akademien, för att engagera oss kring frågor gällande vår vackra stads utveckling. Vi träffas minst 2 gånger per år för att precis som namnet säger – samråda. Arenan i sig är ingen egen organisation utan ett nätverk där parterna delar tankar, idéer och utmaningar för att komma fram till strategiskt viktiga frågor och mål för Borås.

Temat på årets första Samrådsarena när representanter från Borås näringsliv, Borås stad och Högskolan i Borås samlades på Åhaga var Hur vi tillsammans stärker varumärket Borås. Kreativiteten, engagemanget och viljan att samverka för ett ännu bättre Borås finner i stort sett inga gränser.

Som alltid  börjar vi våra samrådsarenor med ett ”runda bordssamtal” där alla får möjlighet att ge en kort inblick om hur läget är i respektive bransch eller verksamhet. Därefter fick vi en intressant presentation och lägesuppdatering gällande det gemensamägda bolaget Borås TME från VD Thomas Walle Walfridsson. Innan vi satte oss i små workshop-grupper föreläste Leif Nilsson tidigare VD Göteborg & Co om den resa de gjort för att stärka Göteborg som varumärke och summerade det hela i ett viktigt medskick: ”Lär känna din historia, skapa en gemensam bild och våga ta modiga beslut ”.