#TILLSAMMANSFÖRBORÅS

Vi befinner oss i besöksnäringens värsta kris någonsin och drabbade verksamheter i Borås går på knäna. Uteblivna hotellnätter, spelningar, konferenser, middagar, möten och besök till staden har resulterat i att många av verksamheterna står vid ruinens brant.
Besöksnäringen som bransch är otroligt viktig inte bara för besökare och turister utan även för oss som bor och verkar här.
Vikten av en levande stadskärna och ett attraktivt utbud av hotell, boende, butiker och uteliv i staden är otroligt viktigt inte minst för att attrahera rätt kompetens, få studenter och ungdomar att bo kvar och att utveckla Borås som stad.

 

Vi behöver hjälpas åt och det är nu, detta kan bidra med för att göra skillnad i Borås här och nu; 

 

-Köp presentkort till dina anställda hos verksamheter, Borås City eller Knalleland och nyttja samtidigt slopad förmånsbeskattning på gåvor upp till 2000kr

-Gå ut och ät lunch och middagar

-Handla från den lokala e-handelsplattformen borascity.se/ehandel

-Beställ take away-lunch till medarbetarna som arbetar hemifrån

-Beställ catering/luncher till arbetsplatsen

-Köp med dig middag från någon närliggande restaurang efter jobbet

-Planera och boka höstens och vinterns möten och konferenser lokalt

-Hyr arbetsplatser till dina medarbetare på hotellen

-Hemestra i din egna stad

-Planera in hösten/vinterns kickoffer och afterwork på lokala restauranger och anläggningar

-Bjud in släkt och vänner för övernattning på hotell i sommar och upplev Djurparken, konst, kultur och alla festligheter kring Borås 400år

-Handla i dina lokala butiker och uppmana dina nära och kära att göra detsamma

Prata med människor i din omgivning och sprid ordet om hur viktigt det är att vi tillsammans gör vad vi kan för att rädda besöksnäringen i Borås.

Alla insatser ni kan tänka er för att hjälpa besöksnäringen i detta extremt utsatta läge är oerhört tacksamt – vi vinner alla på att rädda jobb och företag i Borås!