stora hållbarhetspriset

100 000 kronor till årets företag inom hållbar utveckling

Vet du ett företag eller en organisation som visar goda exempel på engagemang och initiativ för hållbar utveckling? Då kan du nominera dem till Årets stora hållbarhetspris – ett pris till årets företag inom hållbar utveckling.

Ett helt nytt hållbarhetspris instiftat av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse. Prissumman är 100 000 kronor och ska gå till företagets eller organisationens hållbarhetsarbete.

Det här letar vi efter:
Hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: miljön, människor och ekonomi. Årets hållbarhetspris delas ut till ett företag eller organisation som genom strategiskt hållbarhetsarbete gör gott inom samtliga av dessa områden.

* Företaget/organisationen måste ha sitt säte i Borås.

* Företaget/organisationen arbetar på ett utmärkande sätt med alla tre dimensionerna inom hållbar utveckling och har gjort hållbarhetsarbetet till en naturlig och integrerad del av sin verksamhet.

Alla kan nominera företag/organisationer till utmärkelsen, ditt eget företag eller någon annans.

Juryn består av representanter som brinner för hållbar utveckling. De tar efter avslutad nomineringsperiod ställning till förslagen och kan även själva nominera kandidater.

Juryn;
Birgitta Losman, Högskolan i Borås
Sara Theil, Borås Stad
Felix Ljungberg, Asterias Group
Sandra Roos, Kappahl
Tommy Joneståhl, Sparbanken Sjuhärad

Klicka här för att nominera din kandidat senast den 17 oktober >>>


Om priset:
Utmärkelsen Årets stora hållbarhetspris – ett pris till årets företag inom hållbar utveckling är inrättad av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse för att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar tillväxt.

Vinnaren ska sedan under nästkommande år inspirera andra genom att berätta om sitt arbete inom hållbar utveckling, så att vi genom kunskapsöverföring driver hållbar utveckling lokalt.