stora hållbarhetspriset
nOMINERINGSFÖNSTRET ÄR ÖPPET 1 OKTOBER – 1 NOVEMBER

 

 

100 000 kronor till årets företag inom hållbar utveckling

Årets nominering till Stora Hållbarhetspriset har stängt. Nu ska juryn göra sitt inför avslöjandet som sker i början av januari 2024.

Vet du ett företag eller en organisation som visar goda exempel på engagemang och initiativ för hållbar utveckling? Då kan du nominera dem till Stora hållbarhetspriset – ett pris till årets företag inom hållbar utveckling

Om priset
Utmärkelsen Stora Hållbarhetspriset – ett pris till årets företag inom hållbar utveckling är inrättad av Borås Näringsliv, Högskolan i Borås, Borås Stad och Sparbanken Sjuhärad genom sin ägarstiftelse för att inspirera och uppmuntra till hållbar utveckling som genererar tillväxt.

Prissumman är 100 000 kr och ska gå till att utveckla företagets/organisationens hållbarhetsarbete.

Vinnaren ska under ”sitt år” inspirera andra genom att berätta om sitt arbete inom hållbar utveckling, så att vi genom kunskapsöverföring driver hållbar utveckling lokalt.

I priset ingår även en statyett framtaget av Marianne Abelsson, konstnär som bor och verkar i Borås.
Statyetten består av ett grönt hjärta som symboliserar engagemang och kärlek för hållbarhet. Hjärtat står på genomskinligt glas som ska symbolisera vatten och det oändliga. Glashjärtat är tillverkat i Limmared.

 

 

Det här letar vi efter
Hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: miljön, människor och ekonomi. Årets hållbarhetspris delas ut till ett företag eller organisation som genom strategiskt hållbarhetsarbete gör gott inom samtliga av dessa områden.

* Företaget/organisationen måste ha sitt säte i Borås.

* Företaget/organisationen arbetar på ett utmärkande sätt med alla tre dimensionerna inom hållbar utveckling och har gjort hållbarhetsarbetet till en naturlig och integrerad del av sin verksamhet.

Alla kan nominera företag/organisationer till utmärkelsen, ditt eget företag eller någon annans.

Juryn
Juryn består av representanter som brinner för hållbar utveckling. De tar efter avslutad nomineringsperiod ställning till förslagen och kan även själva nominera kandidater.

Birgitta Losman, Högskolan i Borås
Sara Theil, Borås Stad
Felix Ljungberg, Sparbanken Sjuhärad
Sandra Roos, Kappahl
Tommy Jonestål, Sparbanken Sjuhärad

Vinnare av Stora Hållbarhetspriset
2023 ???
2022 Speed
2021 Modexa