BORÅS MÖTS 12 SEPTEMBER

I tisdags kväll samlades vi än en gång i ett välbesökt BORÅS MÖTS, ett av våra viktiga nätverk mellan stad, politik, akademi och våra medlemmar.
Kvällens fokus var inställt på Hållbarhet och vi fick ta del av mängder med kunskap och inspiration från en bred massa med aktuell kompetens.

Gänget bakom firandet av Borås födelsedag, Borås TME (Turism, Möten & Evenemang) bjöd på en återblick från kalaset som i år hade temat Hållbarhet.
Speed Groups, Camilla Parneving och Jesper Andersson delade kunskap och inspiration samt avslöjade hur de investerat sin vinstsumma på 100 000 kronor som vinnare av Stora Hållbarhetspriset 2022.

Avslutningsvis fick vi genom proffsen bakom Viskans Park, Anna Hedendahl, Johan Ekeblom, Anton Spets en lägesrapport inom arbetet med den gestaltningsstrategi som ska forma parkstråkets övergripande identitet.
Med sig hade de representanter från projektets konsulter MARELD landskapsarkitekter AB, Maa Studio och Liljewalls som presenterade hur denna strategi ska vara ett verktyg för att säkra upp den gröna tråd som binder samman stråkets olika delar.

(Under 2023 arbetar landskapsarkitekter, konststrateger och ljusdesigners i samråd med varandra för att skapa en i Sverige helt unik produkt inom stadsutveckling).